Op naar een groenere toekomst

Duurzaamheid

Een natuurlijke balans in de kas is voor ons erg belangrijk. Duurzaamheid is dan ook al jarenlang een van de speerpunten in ons bedrijf. Om die reden zijn we hier dagelijks mee bezig en blijven we innoveren.

Zo worden wij op beide locaties in onze energiebehoefte voorzien door twee warmtekrachtkoppelingen.

Innovatieve verlichting

Hybride LED-verlichting

Onze komkommers worden jaarrond onder hybride LED-verlichting geteeld, dat is een bewuste keuze. Hiermee hebben we begin 2023 een grote stap gezet in de richting van duurzaamheid en efficiëntie, door fors te investeren in een geavanceerde hybride installatie van LED-verlichting.

LED-lampen zijn energiezuinig en verbruiken aanzienlijk minder elektriciteit dan conventionele verlichting. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar ook tot een vermindering van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. “En daar zijn we blij mee, want net als veel andere ondernemers vinden wij het ook heel belangrijk om duurzaam te blijven ondernemen en dus mee te gaan met de ontwikkelingen daarin,” zo zegt mede-eigenaar Jan Reijm.

Om jaarrond zo lang mogelijk komkommers te kunnen leveren, bestaat onze teelt uit twee teeltperiodes. De eerste belichte komkommers kunnen we eind december al oogsten. Door het extra licht van de groeilampen, kunnen we dus eerder oogsten.

Vervolgens wordt er in juni plaats gemaakt voor nieuwe planten. Dit gaat dankzij de zomer en onze medewerkers erg snel; vanaf de laatste oogst van de vorige teelt kunnen we al binnen 21 dagen nieuwe komkommers oogsten. Omdat we twee kassen hebben, kunnen we blijven leveren doordat de wissels drie tot vier weken tussen elkaar liggen. We lopen dagelijks de hele kas door om te oogsten, een komkommer groeit namelijk in veertien tot achttien dagen uit van bloem naar de volledige vrucht zoals deze in de winkel ligt.

0 +
LED-lampen
0 %
Duurzaam
0
Biologische bestrijders

Natuurlijke oplossingen voor gezonde gewassen

Biologische gewasbescherming

Iedere week wordt het gewas door ons gecontroleerd op mogelijke bedreigingen van ziekten en plagen. Door wekelijks te ‘scouten’, zijn we goed op de hoogte van mogelijk aanwezige insecten en/of plagen. Hierdoor kunnen we altijd snel en adequaat reageren, als dit nodig is.

Bij het constateren van een toenemende populatie insecten, kunnen we natuurlijke vijanden inzetten. Deze worden voor ons opgekweekt en geleverd in zakjes die wij vervolgens in het gewas kunnen hangen of in de gewassen uit kunnen strooien. Wij bestrijden mogelijke plagen dus altijd op biologische wijze. De meeste plagen bestrijden we met natuurlijke vijanden. Deze hebben geen schadelijke invloed op het gewas of het product en hiermee wordt de natuurlijke balans in de kas gewaarborgd.

Interesse of vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen? Of heeft u interesse om bij ons te komen werken? Dan horen wij dat graag! Neem dus vooral contact met ons op via onderstaande button.