Reijm & Zn.

Komkommers

Wij telen al decennialang komkommers. Onze gehele productie wordt afgezet via de telersvereniging Oxin Growers aan Albert Heijn.

De komkommerkwekerij staat in Zevenhuizen en beslaat circa 114.000 vierkante meter glasopstanden. Deze locatie bevat onder andere een WKK, waterbassin, een warmteopslagtank, een sorteerloods en een kantoor.

van begin tot eind

Groeiproces van de komkommer

Wij hanteren een hoge draad teeltwijze bij de komkommers. Al onze producten worden met passie en zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

1

Voorbereiden

Het opkweken van de komkommerplantjes is een specialisme. De plantjes worden dan ook door een opkweekbedrijf bij ons aangeleverd als ze 40 tot 50 centimeter groot zijn.

2

Groeien

De plant krijgt eerst mooie gele bloemen, waar vervolgens een komkommer uit groeit. Per plant hangen zeven of acht komkommers. Als je er beneden een afsnijdt, dan groeit er boven weer een aan.

3

Oogsten

We oogsten de komkommers als ze ongeveer 400 gram wegen en plukken per uur tussen de 700 en 800 komkommers. Vervolgens gaan ze in een oogstcontainer naar de verwerkingshal.

Productiefase

Van plant naar klant

Als de komkommers in de verwerkingshal zijn gearriveerd, worden ze gewogen en gesorteerd. Op die manier houden wij tot in de laatste fase zicht op de kwaliteit van onze komkommers, voordat ze op weg gaan naar de consument.

De ideale dorstlesser

Een komkommer bestaat voor ongeveer 95% uit water en is daardoor een ideale dorstlesser op warme dagen. Daarnaast bevat een komkommer vitamine C en K, magnesium, kalium en calcium. Een komkommer is dus zeker een gezonde keuze waar je onbeperkt van kunt snoepen en genieten.

1

Komkommertijd

Bestaat komkommertijd echt?
En waar de uitdrukking komkommertijd vandaan komt? Op televisie en in de politiek gebeurt er vrij weinig in de zomer, maar bij ons in de kas is het juist de drukste tijd van het jaar! Dus vrijwel alles ligt stil, behalve de komkommerteelt!

2

Bewaaradvies

Komkommers zijn maximaal twee weken te bewaren op een koele plaats, maar niet in de koelkast of diepvries.

Komkommers worden namelijk snotterig van kou. Het verpakken van komkommers in folie voorkomt uitdroging.

3

Onze kracht ligt in samenwerken

Afnemer van komkommers

Wij leveren ons product al jaren en tot wederzijds goedvinden aan Bakker Barendrecht, de inkoper van groenten voor Albert Heijn.

Interesse of vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen? Of heeft u interesse om bij ons te komen werken? Dan horen wij dat graag! Neem dus vooral contact met ons op via onderstaande button.