Maak kennis

Over ons

Bij Reijm komkommers in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen staat 114 duizend vierkante meter met komkommerplanten, jaarlijks oogsten we er 33 miljoen. In de komkommerbranche wordt veelal zes dagen per week gewerkt: van maandag tot en met zaterdag.

De komkommers groeien in vijf meter hoge kassen aan een hoge draad. En doordat ze aan een hogedraadhaak hangen, kunnen de planten iedere keer opnieuw van onderaf worden geoogst. De steenwolmatten waarop onze planten staan, zorgen voor een goede vochtregulatie. Al het overtollige water wordt opgevangen, ontsmet en opnieuw gebruikt.

Ons bedrijf is dan ook circulair; elke druppel water wordt maximaal benut. Ook maken we gebruik van natuurlijke bestrijders en gebruiken we LED-verlichting. Als teler is het belangrijk om met de tijd mee te gaan en zo duurzaam mogelijk te telen. Daarom nemen wij ook deel aan het ‘Beter voor Natuur & Boer-programma’ van Albert Heijn.

Onze historie

Geschiedenis

De onderneming heeft in het laatste decennium een stevige, gecontroleerde groei doorgemaakt. In 2013 is het 4,5 hectare grote bedrijf aan de Verweijweg in Berkel en Rodenrijs aangekocht. Vervolgens is in 2018 in dezelfde plaats het bedrijf aan de Poortmanweg van 8,1 hectare glasopstanden aangekocht. Dit betrof een bestaande paprikakwekerij, de teelt is hier dan ook voortgezet.

Een jaar later is de keuze gemaakt om de gehele productie van komkommers en paprika’s af te zetten via de telersvereniging Oxin Growers, met als eindklant Albert Heijn.

In december 2020 is het bedrijf van 11 hectare glasopstanden aan de Knibbelweg in Zevenhuizen aangekocht voor de komkommerteelt. Op dat moment is ook het eigen bedrijf van 4,5 hectare in de komkommerteelt verkocht.

0
Duizend m2 planten
0
Miljoen komkommers per jaar
0 %
Kwaliteit

Wie zijn wij

De eigenaren

Reijm & Zn. komkommerkwekerij B.V. is een familiebedrijf pur sang. Inmiddels zijn er dan ook meerdere generaties werkzaam op onze verschillende locaties. 

Jaap Reijm

Eigenaar

Houdt zich onder andere bezig met:

Gewasbescherming
Duurzaamheid
Certificeringen

Piet Reijm

Eigenaar

Houdt zich onder andere bezig met:

Financiën
Externe relaties

Jan Reijm

Eigenaar

Houdt zich onder andere bezig met:

Personeel
Afnemers
Planning
Energiebeheer