Reijm & Zn.

Paprika's

Sinds enige jaren telen wij rode, gele en groene paprika’s. De gehele productie van paprika’s wordt afgezet via de telersvereniging Oxin Growers aan Albert Heijn.

De paprikakwekerij is gevestigd in Berkel en Rodenrijs en bestaat uit circa 81.000 vierkante meter glasopstanden. Deze locatie omvat naast de kassen onder andere een WKK, een waterbassin en een sorteerloods.

van begin tot eind

Groeiproces van de paprika's

Voor de teelt van onze paprika’s gebruiken we een onbelichte teeltstrategie. Al onze producten worden met passie en zo duurzaam mogelijk geproduceerd.

1

Voorbereiden

De eerste fase omvat het opkweken van de paprikaplant uit zaadjes of stekjes. Hierbij zorgen wij voor optimale omstandigheden als warmte, vochtigheid en voedingsstoffen om zo sterke zaailingen te produceren.

2

Groeien

Gedurende de groeifase ontwikkelt de paprikaplant zich van zaailing tot volwassen plant. Over het algemeen kan een paprikaplant tientallen en soms zelfs meer dan honderd paprika’s produceren gedurende het groeiseizoen.

3

Oogsten

We oogsten de paprika’s als ze ongeveer 250 gram wegen en plukken per uur tussen de 700 en 800 paprika’s. Vervolgens gaan ze in een oogstcontainer naar de verwerkingshal.

Productiefase

Van plant naar klant

Als de paprika’s in de verwerkingshal zijn gearriveerd, worden ze gewogen en gesorteerd. Op die manier houden wij tot in de laatste fase zicht op de kwaliteit van onze paprika’s, voordat ze op weg gaan naar de consument.

Roots in Zuid-Amerika

Paprika’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en werden in de 16e eeuw door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. Paprika’s zijn eigenlijk bessen en behoren tot de nachtschadefamilie, net als aardappelen en tomaten.

1

Rijpingsstadia

Hoewel paprika’s in diverse kleuren voorkomen, gaat het eigenlijk om dezelfde vrucht in verschillende rijpingsstadia. Groene paprika’s zijn volgroeid, maar nog niet verkleurd. Terwijl gele, rode en oranje paprika’s dat dus wel zijn.
Paprika’s bevatten veel vitamine C, A en B6 en zijn laag in calorieën.

2

Veelzijdig

Paprika’s zijn veelzijdig. Ze kunnen rauw worden gegeten, maar ook gegrild, gebakken, gestoofd of gevuld is het een aanvulling van elke maaltijd. Hierdoor zijn paprika’s een populaire keuze in veel gerechten en keukens wereldwijd.

3

Onze kracht ligt in samenwerken

Afnemer van paprika's

Wij leveren ons product al jaren en tot wederzijds goedvinden aan Bakker Barendrecht, de inkoper van groenten voor Albert Heijn.

Interesse of vragen? Neem contact op!

Heeft u vragen of opmerkingen? Of heeft u interesse om bij ons te komen werken? Dan horen wij dat graag! Neem dus vooral contact met ons op via onderstaande button.